Archive

Monthly Archives: February 2010

Itu bukan kenyataan aku, itu kenyataan brader Nasir Safar, Pegawai Khas Perdana Menteri tersayang semua, Pak Jib kita. Berita penuh.

Brader, letak jawatan (ke dilucutkan jawatan? haha) tidak cukup ar. Akta Hasutan juga tidak cukup. Cuba kalau kenyataan ni dikeluarkan oleh pemimpin pembangkang atau rakyat biasa macam aku ni. Mati iP aku kena trace dengan anjing-anjing kerajaan, kena tangkap macam Aduka Taruna (yang sedang berduka di dalam lokap). Haha. Siap sumbat dalam ISA lagi,  akta paling berbisa untuk negara makin mundur macam Malaysia ni.

Aik? Kenapa negara mundur plak? Taik la Malaysia ni negara membangun. Persoalan kecik berkaitan ideologi pemimpin nombor 1 Malaysia ni pun tidak dapat diterapkan kepada Pegawai Kanan. Kepada rakyat, lagi la. Tak tau la Pegawai Kanan ni pernah ikut kursus BTN ke tak.Member-member aku (anjing kerajaan) yang baru balik kursus BTN, atas dahi mereka memang nampak ‘lambang dacing’. Cakap plak berbuih mulut mempertahankan perbuatan dan tindakan pemimpin-pemimpin korup Malaysia. Nas yang dibawa semuanya aku boleh baca dalam akhbar. Apa penyokong kerajaan ni buta IT ke hape? Muahaha.

Dan, untuk kes ini, aku yakin si Nasir Safar ni tidak (never!) akan dihadapkan ke mahkamah atau dikenakan apa-apa tindakan. Pemimpin BN kan kebal? Monyet rasis tu mungkin sudah menerima pampasan berjuta-juta kerana letak dilucutkan jawatan dan sedang bersenang lenang bercuti. Haha. Atau, sepanjang bergelar Datuk (taik), sudah banyak rasuah yang beliau makan. Dah kaya la tu kot? Eh, adakah ini fitnah? Rasanya la. Cik Nasir ada terasa ke pedas? Kalau tak, jom kita sama-sama bukak fail. Tengok siapa yang gelabah. Haha.

*tengok muka pun sudah nampak seperti orang tak berapa cerdik. sapo laa yang lantik lahanat ni pegang jawatan tinggi-tinggi?