3gp Melayu

Dulu, tidak ada istilah 3gp di kalangan orang kita. Semenjak evolusi telefon mudah alih yang memasukkan teknologi kamera ke dalamnya, orang kita mula mengenal apa itu 3gp. Untuk penerangan ringkas, suka aku memberitahu bahawa 3gp adalahs sebenarnya file extension kepada sejenis fail. Jika mp3, lagu yang berformat mp3 akan bertulis seperti berikut: Pembebel berlari gagah berani.mp3 yang menyaksikan Pembebel berlari gagah berani adalah nama lagu dan .mp3 itu adalah jenis fail yang mewakili lagu tersebut. Jadi, jika tajuknya bertulis Aksi Pembebel di atas katil.3gp, ia adalah video yang berformat .3gp. Nama yang diberikan mungkin betul Pembebel sedang beraksi di atas katil. Mungkin aksi beliau sedang tidur, jatuh katil, beronani atau melakukan persenggamaan.๐Ÿ˜€

Dengan lahirnya format .3gp ini, orang kita khususnya Melayu sudah pandai merakam aksi lucah dan aksi2 melampau lainnya. Sebut saja 3gp Melayu, orang kita akan membayangkan video aksi lucah berani anak2 muda dan tua kita. Dulu Melayu yang ramai buat, kini Cina juga tidak mahu ketinggalan. Maka, lahirlah video2 3gp yang bertajuk seperti Melayu seks dengan Cina.3gp danย Malay vs. Chinese Sex.3gp. Tak cukup dengan itu, video2 aksi lucah mak datin juga tersebar luas. Entah kan betul, entah kan tidak. Wallahualam.

Paling menyayat hati (oh, bangsaku) apabila terdapat video2 kenduri perempuan beramai2. Aku ingatkan makan nasik je dipanggil kenduri. Lain benda pun boleh. Oh, Malaysia kan boleh? Islam Hadhari juga tentunya boleh. Huhu. Video lucah artis dan menteri juga ada. Jika artis, Nasha Aziz dan Deanna Yusuf boleh dikatakan star. Untuk kategori menteri, atuk yang bernama Chua Soi Lek adalah star berganda.๐Ÿ˜€ Aku menunggu bila pula video2 lucah Najib, Khairy dan Pak Lah akan tersebar. Haha.

3 comments
  1. koleksicerita said:

    3gp, mp4, mov banyak lagi…

  2. deangls1973 said:

    Hey!!!! how i could see pics or files. dammm!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: